12 februari 2014
a
A
New records and ma bday
Goedenavond allemaal,
We hebben weer een nieuw record gemaakt op school hoor! In totaal 8 hele schooldagen gehad in januari! :o En dat niet alleen, ook dit jaar hebben we weer zoveel sneeuw gehad als 20 jaar geleden.
Brilee geniet nu wel van de vrije dagen, en wordt soms wel ns boos als we geen vrij hebben, want het wordt namelijk al een gewoonte. Maar met de Kerstvakantie genoot ze er niet van, ze was namelijk te lang afwezig van school en dr vrienden zei ze toen.
Ook op school lopen we enorm achter met het rooster, met geschiedenis bijvoorbeeld zijn we nu met de Kerst leerstof bezig terwijl het mdiden februari is nu! haha echt ongelovelijk dit.
Omdat we amper school hebben deze weken, leren we natuurlijk niet zoveel... Dad maakt vaak grapjes over dat, hij denkt dat we namelijk alles vergeten en niet meer weten wat school is etc.
Wat mij afgelopen week wel is opgevallen is dat Amerika heel nationalistisch is, ik wist dat ze dat al waren, maar in de lessen wordt het steeds vaker gezegd. Ik heb het hierbij over mn engels klas en American History. Daarnaast zie ik ook dat het maken van een zakelijke brief totaal anders is dan dat ik in Nederland geleerd heb.
In het begin van het jaar had ik letterlijk geen huiswerk. Oke, drie opdrachten valt niet onder huiswerk vind ik. Maar nu... Ik krijg echt huiswerk op, stof die ik moet leren voor een toets. Dat werd tijd zeg!
Daarnaast is mij ook verteld hoe de examens eruit gaan zien... Als je een een A of een B heb, dan hoef je voor dat vak geen examen te maken, anders wel. Als mijn cijfers blijven zoals ze nu zijn, hoef ik waarschijnlijk maar voor een vak een examen te maken, misschien twee. Twee van de acht vakken die ik heb. Slagen is dus niet zo heel moeilijk hier.
Ik had je toch verteld over mn vrijwiliggerswerk? Het verzorghuis met de oudjes? Daar ben ik nog steeds elke maandag en donderdag en vind het nog steeds geweldig om daar te zijn. Ze waarderen namelijk alles dat je voor hen doet, als ik met koekjes en drinken rondloop zeggen ze wel ns vaker: 'how much do I owe you or' 'how much? 15$?' en als je dan zeg dat ze dat gratis krijgen en de koekjes in de keuken zelfgemaakt zijn, vinden ze je helemaal top. Sommige geven mij dan een handje of zo heel lief knikje met een glimlach. Buiten dan dat ik met eten en drinken rondloop, help ik de tafels voor het avondeten klaar te zetten, kleur is samen met Andy, speel een kaartspelletje of help Barb of Rosanne (mn begeleiders) met het klaarmaken van de volgende dag, activiteiten en knutselen. Er wordt al vaak gezegd dat ze mij echt gaan missen, terwijl ik er nog vier maanden ben! Daarbij vergist men zich nog wel ns, ze denken dat ik van Noorwegen of Denemarken ben. Ja.. dat klinkt wel als the Netherlands he? haha
Afgelopen weekend was geweldig. De zaterdag heb ik met Brilee voor het laatst op de snowmobiels gezeten, want zondag werden ze verkocht en veder nog in de sneeuw gespeeld. We hebben ook onze eigen gezichts- en haarmaskertjes gemaakt. Toen het middennacht in Nederland was, heb ik met mama en Vivian geskypet, omdat het daar al mn verjaardag was terwijl het in Amerika pas 6pm was. Mama stond met de ballonnen klaar voor de webcam haha! In de avond gingen we naar Brilee's basketball game en daarna uit eten, waar ik weer 'ns zalm na misschien meer dan zes maanden weer gegeten heb! Omdat ik zondag jarig was, heeft dad de serveersters verteld dat ik jarig ben en gingen vervolgens voor mij zingen (schreeuwen) en heel hard klappen voor mij.
De volgende ochtend werd ik al helemaal kapot gespamt met de appberichten die ik kreeg van Nederland omdat het mn verjaardag was. Mn telefoon hing er gewoon spontaan van vast omdat iemand zonodig maar liefst 119 berichten moest sturen haha. Eenmaal beneden stond mom al pancakes te maken, roze pancakes maar liefst. Daarbij kreeg ik nog zwarte druiven erbij, huh, hoe noem je die? Ben even de naam vergeten... En ook mn kadootjes en verjaardagstaart stond al klaar. Mom had een fruittaart voor mijgemaakt, zoals gevraagt. Nadat we ons ontbijt gegeten hadden, begonnen we al met de taart en kadootjes om 10.30. Omdat Brilee weer een basketball game had om 12.00. Terwijl zij naar de wedstrijd waren heb ik met thuis geskypet. Om 4pm vertrokken we naar Cleveland voor een professionele basketball game, dit was een van mn kado's. De reis was 2u rijden, het kon waaschijnlijk korter duren als de snelheidslimit groter zou zijn. Hier mogen ze namelijk maar 70 rijden op de snelweg :\ Ons basketbalteam had gewonnen en kregen allemaal een gratis poppetje van een van de spelers. Zo eentje waarbij het hoofd op en neer schud weet je wel.
Tussendoor wordt ik helemaal gek van Brilee's nieuwe lach, ze imiteerd namelijk de lach van Cat, van Victoriuos. Dat eigenlijk best grappig is want het lijkt niet heel veel op Cat's lach. Brilee weet precies wat ik denk en bedoel ook al gebruik ik niet veel woorden. Ze is echt een kleine Alison geworden inclusief mn humor. Ook zij heeft het al een aantal keer over mn vertrek gehad... Zowiezo gaat zij Skype aanmaken op dr Ipod zodat wij goed contact houden als ik terug in Nederland ben! Ik heb trouwens Brilee ook al wat Nederlands geleerd! Het is zo grappig om haar te horen spreken, het lijkt net alsof ze Nederlands praat met een Duits accent ofz. Heel leuk!
Nou.. dan ga ik maar 'ns leren voor mn toets voor morgen!
Alvast goedemorgen
Liefs,